Normal_pvda_martin_van_rijn

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft een optreden tijdens het Alzheimer symposium “The Future of Brain Health” afgezegd. Er komt ook geen vervanger. Dat meldt Skipr.

De organisatie van het congres meldt dat Van Rijn heeft afgezegd wegens politieke verplichtingen. Van Rijn zou op 5 juni spreken op het congres, maar er ontstond ophef nadat de Vereniging tegen de Kwakzalverij het congres een podium voor “moderne kwakzalverij” noemde. Op het symposium wordt namelijk onder andere gesproken over 'integrative medicine' als aanvullende behandeling bij ziekten als Alzheimer.

"De aanwezigheid van de staatssecretaris verleent te veel status aan de bijeenkomst”, aldus bestuurslid Cees Renckens van de Vereniging tegen Kwakzalverij. “Een feit dat eindeloos gebruikt zal worden door kwakzalvers.” De vereniging vroeg de minister om niet te komen spreken op het symposium.

Zij richten zich met hun kritiek vooral op de komst van Deepak Chopra naar het symposium, die zich al decennia sterk maakt voor 'bodymind medicine'. De organisatie heeft de vereniging desondanks uitgenodigd om het debat aan te gaan met Chopra, maar Renckens heeft al laten weten dat een debat geen zin heeft.

© Nationale Zorggids