Logo_fnv_zorg_en_welzijn

Thuiszorgmedewerkers van TSN trekken deze week samen met FNV Zorg & Welzijn in een zorgkaravaan door Oost-Nederland om te protesteren tegen het massaontslag en de loondump die hun werkgever doorvoert. Vanmiddag komt de karavaan onder meer aan in Deventer. Hier zullen de thuiszorgmedewerkers aangifte van loondiefstal doen bij de politie. Dat meldt FNV.

TSN - een van de grootste thuiszorgorganisaties in Nederland - heeft onlangs laten weten 650 thuiszorgmedewerkers te ontslaan en het loon van 4.300 mensen met 30 procent te verlagen. Volgens de organisatie is dit het gevolg van kabinetsbeleid. De thuiszorgmedewerkers zijn echter boos op hun werkgever die de rekening volledig neerlegt bij de zorgverleners en de kwetsbare mensen die zorg nodig hebben. Samen met FNV Zorg & Welzijn voeren de medewerkers al weken actie tegen de zorgafbraak en hebben zij een bezwaarschrift ingediend tegen de loonsverlaging.
 
De zorgkaravaan is gisteren vertrokken uit Almelo en voert vandaag langs Deventer en Apeldoorn. Actieleider Marian Beldsnijder van FNV Zorg & Welzijn: "Ik ben enorm trots op deze vrouwen die opkomen voor goede zorg en werkgelegenheid. Met de vierdaagse maken we duidelijk dat TSN het onmogelijke vraagt van werknemers en dat er door hun toedoen veel mensen in de problemen komen. Dat kan zo niet langer."

© Nationale Zorggids