Normal_ouderen_wandelen234

De zorg die een groep ouderen wonende in een aanleunwoning krijgt, mogen ze houden. Staatssecretaris Martin van Rijn heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat deze ouderen hun zorgpakket kunnen blijven ontvangen, terwijl ze in hun eigen woning wonen. Dit houdt in dat de ouderen aan het eind van het jaar niet naar een verzorgingshuis hoeven te verhuizen. Dit meldt het AD.

De wijziging in de plannen geldt voor de groep ouderen die op 31 december 2014 deze hulp al ontving. Het gaat om een groep van 1500 tot 2000 mensen. Zij zouden dankzij de nieuwe regelingen geldende in de zorgsector hun huidige zorg wellicht kwijtraken. In dat geval zouden ze geen zorg meer ontvangen in hun eigen woning en hadden ze moeten verhuizen naar een verzorgingshuis. 
 
Cliëntenorganisaties trokken hier eerder over aan de bel, waarna de Tweede Kamer staatssecretaris Van Rijn opdroeg een oplossing te zoeken. Daarop is nu besloten dat het huidige pakket blijft. Verder besprekingen omtrent juridische en praktische details zijn nog gaande. 
 
© Nationale Zorggids