Normal_geld_munten

De Stichting Pgb Schadeclaim hoopt een regeling te kunnen treffen voor de schadeloosstelling van particuliere zorgverleners die te laat geld hebben gekregen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De belangenclub gaat vandaag in gesprek met een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid. Dat meldt NU.nl 

De kantonrechter in Amsterdam bepaalde halverwege juni dat de SVB een pgb-houder uit Friesland een wettelijke verhoging van 25 procent moet betalen omdat de SVB te laat betaalde. De rechter bepaalde dat de SVB dezelfde schadevergoeding moet betalen als bij een arbeidsrechtelijke relatie. Werkgevers die te laat loon betalen, moeten al na enkele dagen een wettelijke verhoging betalen, die kan oplopen tot 50 procent van het salaris. De rechter matigt het echter vaak tot 25 procent. De SVB liet weten in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Andere mensen die te laat hun geld hebben ontvangen, kunnen terecht bij de Stichting Pgb Schadeclaim. ''Duizenden mensen komen in aanmerking voor een schadevergoeding'', zegt mede-oprichter Van Oorschot. Er zijn al meer dan drieduizend aanmeldingen binnen. 

© Nationale Zorggids