Normal_ontslag_verdriet_telefoon

Bij thuiszorginstelling TSN, een van de grootste thuiszorginstellingen van Nederland, verliezen nog eens 174 mensen hun baan. In Stadskanaal betreft het 140 medewerkers en in Kampen gaat het om 34 mensen. Dat meldt FNV.

“Ongelofelijk dat het kabinet het zover heeft laten komen”, zegt Toon Wennekers van FNV Zorg & Welzijn. “Lang leve het nieuwe beleid zou ik zeggen. De zorg wordt afgebroken en vele medewerkers verliezen hun baan. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn. Wanneer grijpt staatssecretaris Van Rijn in?”

De 174 ontslagen zijn niet de eerste bij TSN. Honderden mensen hebben hun baan al verloren. In een eerder stadium liet TSN weten 650 thuiszorgmedewerkers te ontslaan en het loon van 4.300 mensen met 30 procent te verlagen. Volgens de organisatie is dit het gevolg van kabinetsbeleid. De thuiszorgmedewerkers zijn echter boos op hun werkgever die de rekening volledig neerlegt bij de zorgverleners en de kwetsbare mensen die zorg nodig hebben. Vele mensen die hun zorg hard nodig hebben, gaan hun zorg verliezen of hebben deze al verloren.

Het kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. Daardoor krijgen honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben, omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, niet langer de zorg die ze nodig hebben. Dat kan niet. Daarom roept de FNV iedereen op om naar de ‘Red de Zorg’ - demonstratie op 12 september in Amsterdam te komen. 

© Nationale Zorggids