Normal_nvve

Robert Schurink (1956) wordt per 1 september a.s. de nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). Hij gaat zich vooral inzetten voor hulp bij zelfdoding door niet-artsen en het verbeteren van de mogelijkheden om waardig te sterven bij een voltooid leven. Dat meldt NVVE.

Robert Schurink ziet in de nieuwe functie veel van zijn kennis en ervaring samenkomen. "Directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is een betekenisvolle baan. De NVVE is een strijdbare vereniging met meer dan 160.000 leden, die veel betekent voor mensen in de laatste fase van hun leven. Van dichtbij heb ik mogen meemaken hoe mooi afscheid nemen is op een zelfgekozen tijdstip en dat gun ik iedereen. Daar kan ik nu daadwerkelijk mijn bijdrage aan leveren."

De voorzitter van het NVVE-bestuur, Margo Andriessen, geeft aan dat het bestuur met overtuiging en enthousiasme Robert Schurink benoemt. "Hij is een ervaren manager en bestuurder, die zijn sporen in de zorgsector heeft verdiend. Hij heeft bewezen zowel extern als intern te kunnen samenwerken en verbinden. Hij zal voortbouwen op het verleden en een stevig fundament gaan leggen onder de toekomst van de nog steeds groeiende en levendige NVVE.

Tot de vorming van GroenLinks was Schurink politiek maatschappelijk actief als voorzitter van een landelijke jongerenorganisatie respectievelijk dagelijks bestuurder van een politieke partij. Na afronding van de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij vier jaar lang leiding aan een uitgeverij/drukkerij en was hij directeur van dagblad De Waarheid. Zijn loopbaan vervolgde hij medio 1991 bij het AMC, waar hij jarenlang plaatsvervangend medisch directeur was. De laatste zeventien jaar was hij actief als adviseur en headhunter voor de zorgsector, vanuit zijn eigen bureau Cortex Group. 

© Nationale Zorggids