Normal_martin_van_rijn_staatssecretaris_vws_pvda

Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid gaat kijken of een ruimere compensatieregeling voor slachtoffers van het pgb-debacle mogelijk is. Dat zei de bewindsman in overleg met de Tweede Kamer, meldt RTL Nieuws. 

Het was al bekend dat het kabinet tussen de vijftien en twintig miljoen euro gaat uittrekken voor de compensatie. De gedupeerden van de problemen met de uitbetaling van de persoonsgebonden budgetten zouden geld krijgen als zij minimaal 66 euro aan schade hebben geleden. Van Rijn zei dat hij nog eens gaat kijken naar de hoogte van de vergoeding en of de drempel van 66 euro omlaag kan.

De SP, CDA, ChristenUnie en GroenLinks vroegen Van Rijn om nog eens te kijken naar de compensatieregeling. Belangenvereniging Per Saldo pleitte gisteren in een brief aan de Tweede Kamer dat ook kleine schades vergoed moeten worden. Bijna een kwart van de budgethouders heeft extra kosten gemaakt tot 50 euro. Deze kleinere bedragen moeten ook gecompenseerd worden, wil Per Saldo. Dat komt niet alleen tegemoet aan de materiële schade maar ook aan de gevoelens van budgethouders die deze periode als zeer belastend en stressvol hebben ervaren.

© Nationale Zorggids