Normal_app_smartphone_iphone

Aanstaande maandag wordt MemoryGapp voor iPhone en iPad gelanceerd. Met de app kan men de eigen stem opnemen en die linken aan het eigen gezicht op foto's. Deze interactieve foto's worden gedeeld met dierbaren die lijden aan Alzheimer of andere aan dementie gerelateerde ziekten. Zij kunnen on-demand, door te tikken op de gezichten, de stemmen horen en zo de verhalen achter de foto's opnieuw beleven. Dat meldt HalloMedia. 

Doordat gebruikers foto's kunnen taggen en meerdere stemopnames kunnen toevoegen per foto, geeft MemoryGapp families de mogelijkheid om stemopnames te verzamelen en bij te houden zodat mensen die lijden aan dementie troost en rust in kunnen vinden bij het horen van vertrouwde stemmen terwijl ze de foto's bekijken.

De app bevat een album met daarin de getagde foto's met audio, zodat de gebruiker te allen tijde toegang heeft tot vertrouwde stemmen en herinneringen. Daarnaast nodigt het vrienden, familie of kennissen uit om mee te werken. In hun inbox komen de foto's terecht waar ze hun stem aan kunnen toevoegen. Wanneer een stemopname is gemaakt en opgeslagen, dan wordt die meteen beschikbaar voor de verzender van de foto. Een foto nemen of een stemopname maken kan allemaal in de app zelf, de gebruiker hoeft de app niet te verlaten. 

© Nationale Zorggids