Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_wandelen_buiten_koppel

Het kabinet heeft op Prinsjesdag geen maatregelen gepresenteerd om zelfstandig wonen voor senioren te stimuleren en dat is een gemiste kans. Dat blijkt uit een peiling van ouderenbond ANBO onder mer dan 7.000 mensen. Van hen vindt tachtig procent dat het kabinet maatregelen had moeten treffen, meldt De Telegraaf. 

“Het kabinet wil dat iedereen zo lang mogelijk thuis woont, maar dat was helemaal geen thema vorige week. Wij maken ons ernstige zorgen, omdat de woningmarkt niet is toegerust op zoveel thuiswonende senioren en gemeenten amper woningaanpassingen financieren”, zegt directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO.

Het kabinet besloot wel om te investeren in meer aandacht voor verpleeghuisbewoners. Dat is een goede zaak, want uit het ANBO-onderzoek blijkt dat een kwart van de ondervraagden vindt dat het uurtje aandacht hard nodig is. 35 procent vindt een uurtje echter te weinig en veertig procent laat weten dat professionals en vrijwilligers meer aandacht moeten besteden aan de invulling ervan. De meeste mensen zijn voorstanders van een uur extra aandacht, maar slechts een kwart van de deelnemers denkt dat het de problemen in de zorg oplost. 

© Nationale Zorggids