Logo_anbo_logo

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO, ligt bij enkele lokale afdelingen van de ouderenbond onder vuur. Zij kondigde vorige week maatregelen aan om de financiële chaos onder controle te houden en dat is slecht gevallen bij de lokale afdelingen. De raad van toezicht steunt Den Haan echter. Dat meldt Skipr. 

Den Haan beschuldigde een week geleden lokale bestuurders van het verduisteren van 200.000 euro. Het gaat om bedragen die zijn weggesluisd richting stichtingen, verenigingen, of naar zakelijke of privé-rekeningen. "We kregen door dat een penningmeester 30.000 euro had weggesluisd. Nooit meer teruggevonden”, zei Den Haan vorige week. ANBO besloot vervolgens om rekeningen van lokale afdelingen te blokkeren.

Lokale afdelingen riepen op om de directeur-bestuurder te schorsen. Rinus Tazelaar, voorzitter van de raad van toezicht, wil daar echter niets van weten. "Er is geen sprake van laakbaar handelen door Liane den Haan, dus we gaan geen actie tegen haar ondernemen”, zegt hij. Het gaat volgens hem om enkele 'notoire dwarsliggers' die naar lokale afdelingen een anonieme brief hebben gestuurd met het advies om gelden van ANBO-rekeningen weg te sluizen. "Het landelijke bestuur had geen andere keus dan in te grijpen en een halt toeroepen aan de snode plannen van deze dwarsliggers. We ondernemen actie om criminele handelingen te voorkomen."

Het verzet tegen Den Haan bestaat al langer. Lokale afdelingen pruimen de manier van leidinggeven van Den Haan niet. Sinds vorige week is het conflict geëscaleerd. 

© Nationale Zorggids