Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op het RAZ thuiszorgteam in ECR Sibelius te Oss opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg.

In maart 2015 stelde de inspectie de zorgorganisatie onder verscherpt toezicht. Er waren structurele problemen met de kwaliteit en de veiligheid van zorg. Zo waren de medicatieveiligheid en het beleid voor vrijheidsbeperking niet op orde en was de deskundigheid bij de medewerkers onvoldoende. Ook stuurde de organisatie niet genoeg op structurele verbetering van de zorg.

In september 2015 bezocht de inspectie de instelling opnieuw. Uit het onderzoek bleek dat het RAZ thuiszorgteam de noodzakelijke verbeteringen had doorgevoerd. Er waren geen risico’s meer voor medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking. Ook had het RAZ thuiszorg goed geïnvesteerd in scholing en hoger gekwalificeerde medewerkers aangetrokken. Het RAZ thuiszorgteam moet nog enkele verbeteringen doorvoeren, onder andere voor de cliëntdossiers en het analyseren van meldingen. 

De inspectie blijft de ontwikkelingen bij de zorgaanbieder volgen en zal, indien aan de orde, de zorgorganisatie onaangekondigd bezoeken.

© Nationale Zorggids