Normal_sporten

Steeds meer ouderen gaan naar de sportschool om fit te blijven. Fitnesscentra zijn daardoor langzaam aan het vergrijzen. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fit!Vak, meldt BNR. 

Voor het onderzoek werden negentig fitnesscentra ondervraagd die samen goed zijn voor meer dan 120.000 consumenten. "In een groot aantal van de bij ons aangesloten fitnesscentra, is het aandeel bezoekers dat 50 plus is inmiddels al een derde of zelfs de helft", zegt Fit!vak-directeur Ronald Wouters. De ouderen zijn voornamelijk te vinden bij groepslessen zoals yoga, bodyship en pilates.

Vier van de vijf sportscholen zien een duidelijke toename van het aantal oudere sporters. Daardoor moeten de instellingen hun programma aanpassen zodat aan de specifieke wensen van de doelgroep worden voldaan. "We hebben meer dan 150 groepslessen in de week, waarvan een groot deel yogalessen. We stemmen de activiteiten steeds meer af op de bezoekers", vertelt Schreurs, eigenaar van fitnessclub ‘Sports-World’ in Amsterdam. Hij benadrukt dat het belangrijk is om ook op oude leeftijd te blijven en bewegen.

© Nationale Zorggids