Logo_meavita

Zes jaar na het faillissement van megazorgconcern Meavita, lijkt er een uitspraak te komen in de rechtszaak die vakbond FNV kort na het faillissement aanspande. De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft aan de FNV laten weten dat er in oktober uitspraak zal worden gedaan. Dit meldt FNV.

Bij veel van de 20.000 zorgmedewerkers die voor Meavita hebben gewerkt, staat het faillissement van dit megazorgconcern in 2009 nog vers in het geheugen. In juni 2014 boog de rechter zich op een tweedaagse zitting over alle fouten die vooraf gingen aan het faillissement. Als de rechter – mogelijk in oktober - oordeelt dat er sprake was van wanbeleid, wil de FNV de verantwoordelijke bestuurders en toezichthouders ter verantwoording roepen. Het megazorgconcern liet in totaal een schuld achter van 48 miljoen euro en dupeerde 100.000 cliënten en 20.000 werknemers.

De schade die zorgmedewerkers opliepen, wordt geschat op enkele tonnen. Nog altijd krijgt de vakbond meldingen binnen van oud-medewerkers van Meavita die bijvoorbeeld geen ontslagvergoeding meekregen, of hun opgebouwde vakantiedagen en vergoedingen voor onkosten en overwerk in rook zagen opgaan. De vakbond roept oud-medewerkers van Meavita nog steeds op om schade te melden.

© Nationale Zorggids