Normal_normal_agressie

De ondersteuningsregeling waarbij een organisatie maximaal 10.000 euro kan krijgen om het anti-agressiebeleid te ondersteunen met behulp van externe deskundigden is momenteel aan te vragen. De Ondersteuningsregeling 'Veilig Werken in de Zorg' is bedoeld voor organisaties uit de maatschappelijke opvang, (jeugd)zorg en vrouwenopvang. Dit meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Doel van de regeling is het tegengaan van agressie tegen de (zorg)medewerkers. De regeling is tijdelijk opengesteld voor alle branches. De aanvraag geldt alleen voor activiteiten dit dit jaar nog worden opgestart en afgerond. De Ondersteuningsregeling ‘Veilig Werken in de Zorg’ is bestemd voor organisaties in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg, de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg, de verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, revalidatiecentra, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, umc’s, ziekenhuizen en zorginstellingen voor maatschappelijke opvang of vrouwenopvang vallend onder de cao WMD.  

Het Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP) voert de ondersteuningsregeling uit. Zorginstellingen kunnen vanaf nu tijdelijk een aanvraag indienen op https://vragenlijst.caop.nl/loketvwiz/.

© Nationale Zorggids