Normal_zorggids

Met een feestelijk startschot van Livio thuiszorgmedewerker Lidy Mentink stappen 30 thuiszorgmedewerkers op de elektrische fiets. Een halfjaar lang leggen zij de ritten van en naar de cliënten met de e-fiets af.

Het fietsen moet een bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van de medewerkers. Bovendien draagt het bij aan het milieu en bespaart het mogelijk kosten. De provincie Overijssel financiert het hele proefproject. En als het proefproject slaagt, gaan Livio de inzet van elektrische fietsen mogelijk verder stimuleren.

Medewerkers in de thuiszorg rijden dagelijks veel ritten naar cliënten. Dat gebeurt nu meestal met de auto. Met een app op de smartphone van de deelnemers worden de fietsritten automatisch geregistreerd. Zo kan worden bijgehouden hoeveel er wordt gefietst en in welke situaties de e-fiets minder handig is (bijvoorbeeld bij noodoproepen of veel bagage). Aan de hand van deze gegevens kan worden bepaald welke voordelen de e-fiets oplevert.

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door Twente Mobiel, waarvan Livio partner is. Twente Mobiel is onderdeel van provincie Overijssel en voert voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Beter Benutten uit. In dit programma zetten Rijk, regio’s en bedrijfsleven zich samen in om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren.
 
Kijk hier voor meer informatie over thuiszorg van Livio.

(Dit is een advertorial)