Normal_hygi
In veel zorginstellingen wordt slecht omgegaan met de hygiëne. Oorzaken daarvan zijn onder andere tijdsdruk, onwetendheid, bezuinigingen en het oppakken van schoonmaaktaken door zorgmedewerkers. Dit zijn de resultaten van een onderzoek van Gom ZorgSupport. Dit meldt Skipr.
Het onderzoek werd gedaan onder een eigen zorgpanel van 400 vakmensen op het gebied van facilitaire dienstverlening in de zorg. Naast bovengenoemde oorzaken blijkt dat ook de regels rond handhygiëne niet goed worden nageleefd. 
 
Gastvrijheid en beleving worden in een zorginstelling als belangrijker gezien dan de kwaliteit van de technische schoonmaak, volgens meer dan de helft van de ondervraagden. Het is een kwalijke zaak dat schoonmaaktaken veelal door zorgmedewerkers worden gedaan. “Dit kan op termijn gevaar opleveren voor de hygiëne binnen een instelling”, aldus directeur Herman Busch van Gom ZorgSupport.
 
Toch zou in de afgelopen drie jaar bij bijna drie kwart van de zorginstellingen meer aandacht zijn gekomen voor hygiëne en infectiepreventie.
 
© Nationale Zorggids