Normal_rss_entry-23059

(ANP) - In Zeist heeft vrijdagavond brand gewoed in woonzorgcentrum Mirtehof. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontruimden een deel van het gebouw aan de Molenweg. Medewerkers van de brandweer hebben bewoners van de vijfde, zesde en zevende verdieping naar een veilige plek in het pand gebracht, aldus de politie en de veiligheidsregio.

Volgens de brandweer was de brand, die met veel rook gepaard ging, rond 22.00 uur onder controle. De bewoners zijn voor de zekerheid nagekeken door ambulancepersoneel. Bewoners van de vijfde en zesde verdieping zijn inmiddels weer terug in hun woningen. De zevende verdieping wordt nog geventileerd maar ook bewoners van die etage kunnen nog vrijdagavond weer hun appartementen in, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De oorzaak van de brand is waarschijnlijk technisch van aard. De brandhaard bevond zich rond de luchtverversingsinstallatie op het dak. Het dak wordt rond die installatie opengezaagd om zeker te zijn dat er geen smeulende resten meer zijn.