Normal_ouderen_tablet45

Ouderen kunnen voortaan eenvoudig op de hoogte blijven van het digitale leven van familieleden via een app. Joris de Kort uit Oosterbeek ontwikkelde de app voor zijn oma, zodat zij foto's direct kan zien wanneer familieleden deze via een beveiligde omgeving naar haar sturen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Het viel De Kort op dat veel ouderen niets meekrijgen van het digitale leven van familieleden. Ze weten niet wat Facebook en Instagram is, en missen updates van kinderen en kleinkinderen. Ook zijn eigen oma van 90 jaar had geen idee wat zich allemaal afspeelde in het leven van haar kinderen. Met de app die hij ontwikkelde, FamilyLOOPED, verschijnen foto's in een slideshow op de tablet. Hiervoor is alleen de app en een e-mailadres nodig, waardoor het heel gebruiksvriendelijk is voor oudere digibeten.

De app is zo ontwikkeld dat de foto's gemaild kunnen worden naar de ontvanger. De nieuwste foto's van vrienden en familie verschijnen vervolgens automatisch op het beeldscherm, in vol formaat. Omdat het voor veel ouderen lastig is om een tablet te besturen, is FamilyLOOPED vooral gericht op gebruikersgemak. Zijn oma hoeft alleen maar de app te openen om de foto's te kunnen zien. Het is ook mogelijk om een reactie achter te laten op een foto.

De app is een mooie uitkomst voor ouderen die tijdens de feestdagen niet zoveel bezoek krijgen. Nu de foto's op de tablet verschijnen, blijven ze toch een beetje op de hoogte van wat er allemaal gebeurt in de levens van hun dierbaren. Wanneer je de app aan laat staan, werkt het als digitale fotolijst met de leukste nieuwe foto's van de familie.

FamilyLOOPED is verkrijgbaar voor zowel Apple als Android. Het programma is gratis, maar om volledig gebruik te kunnen maken van de diensten, wordt 0,99 euro gevraagd. Hiermee hoopt Joris de Kort de kosten voor het bouwen van de app te dekken.

© Nationale Media