Normal_cnv_zorg___welzijn_logo

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de angstcultuur bij zorgorganisatie Charim in Zeist. Het onderzoek komt er nadat CNV Zorg & Welzijn vandaag met de directie van Charim gesproken heeft over signalen van leden over een angstcultuur bij Charim. Dit meldt CNV Zorg & Welzijn. 

Bij het onderzoek naar de angstcultuur worden de vakbonden en de ondernemingsraad van Charim betrokken.
Een aantal werknemers van Charim heeft bij CNV Zorg & Welzijn aan de bel getrokken over intimidatie en angst bij de organisatie. Werknemers zijn bijvoorbeeld angstig om vragen te stellen of om hun mening te geven. CNV heeft deze signalen zeer serieus genomen en om die reden is er vandaag een gesprek geweest met de bestuurder van Charim, Henk Prins en met de ondernemingsraad van Charim. In het gesprek heeft bestuurder Karin Kasper van CNV Zorg & Welzijn aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek om te achterhalen wat er speelt. Charim heeft ingestemd met het onderzoek dat binnen enkele weken van start moet gaan. Het onderzoek wordt gedaan door een onafhankelijk bureau waarmee alle betrokken partijen moeten instemmen.

Karin Kasper van CNV Zorg & Welzijn is blij dat er een onafhankelijke onderzoek komt. “Deze situatie moet niet te lang duren”, zegt Kasper. “Er moet zo snel als mogelijk duidelijk zijn wat er aan de hand is, zodat er ook snel naar een oplossing gezocht kan worden. Doordat er nu een onderzoek komt waarbij zowel de vakbonden als de ondernemingsraad betrokken worden, kan het personeel vrij praten. Wij hopen dat de angstcultuur omgebogen kan worden in een cultuur van wederzijds vertrouwen.”

In 2012 is ook onderzoek gedaan naar een angstcultuur bij Charim. Destijds zijn een aantal maatregelen genomen en het leek beter te gaan. De nieuwe signalen over een angstcultuur worden snel opgepakt, juist omdat het om een herhaling gaat.

©Nationale Zorggids