Logo_logo_zorgschakel_enschede

Zorgschakel Enschede is een samenwerkingsverband op het gebied van gespecialiseerde zorg. Vier zorgaanbieders AriënsZorgpalet, De Posten, Livio en Zorggroep Manna werken samen in Zorgschakel Enschede. 

Steeds meer specialistische zorg zal thuis plaats gaan vinden. De vier zorgaanbieders kunnen door de intensieve samenwerking in Zorgschakel Enschede zowel de kwaliteit als de continuïteit van deze specialistische zorg (thuis) garanderen. Hetzelfde geldt voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ), zorg na bijvoorbeeld een beroerte of een heupfractuur. ZorgSchakel Enschede kan snel gebruik maken van de gezamenlijke, beschikbare capaciteit. Dit bevordert de doorstroming en ondersteuning van de nachtzorg, geriatrische revalidatiezorg en de gespecialiseerde verpleegkundige handelingen.

Door de samenwerking kunnen ook gespecialiseerde verpleegkundigen hun kennis en kunde meer inzetten dan alleen bij de organisatie waar ze werkzaam zijn. Vanuit een kantoor in de nieuwe hal van het Medisch Spectrum Twente (MST) zal de Frontoffice van Zorgschakel Enschede haar diensten aanbieden aan ketenpartners. In eerste instantie alleen voor de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) aan onze ketenpartner MST.

In de loop van het tweede kwartaal zal ook de nachtzorg, wondzorg en het MTH (Medisch Technisch Handelen) worden aangeboden. En vanaf maart worden de huisartsen actief benaderd om ze op de hoogte te brengen van de mogelijkheden en bereikbaarheid van Zorgschakel Enschede.

(Dit is een advertorial)