Normal_copyright_stockfreeimages_gelukkig_koppel_bejaarden_ouderen

Ouderen die een actief seksleven hebben, zouden een betere 'hersengezondheid' hebben dan de senioren die niet meer zo actief zijn op seksueel gebied. Dit blijkt uit een studie die onderzoekers aan de Universiteit van Coventry (Groot-Brittannië) hebben uitgevoerd. Vooral mannen scoren in de studie hoog, vrouwen hebben in mindere mate te maken met een beter geheugen. Dit meldt Metro.

In Engeland hebben zo'n 6800 mensen aan de studie meegewerkt, waarbij vooral werd gekeken naar de mate van seksuele activiteit en cognitieve functies. De mannen en vrouwen moesten reeksen met cijfers en letters onthouden en deze later opnieuw opzeggen. Hieruit bleek dat mannen die een actief seksleven hebben, beter waren in het onthouden van de reeksen dan de mannen die geen actief seksleven hadden. Voor vrouwen was hetzelfde verschil alleen te zien in de test met de woorden en niet die met cijfers.

Volgens de onderzoekers heeft het geheugen baat bij dopamine, het hormoon dat vrijkomt tijdens seks. “De bevindingen hebben gevolgen voor het bevorderen van seksuele begeleiding in de gezondheidszorg. Het behouden van een gezond seksleven op latere leeftijd kan een manier zijn om de cognitieve functies en het welzijn van iemand te behouden”, zo concluderen de onderzoekers in de studie.

© Nationale Zorggids