Normal_ouderen_wandelen234

Er zijn steeds meer babyboomers die een knie- of heupoperatie nodig hebben. Volgens onderzoek van het Royal College of Surgeons komt dit voornamelijk omdat deze generatie er een zeer actief leven op nahoudt en daardoor sneller versleten gewrichten heeft. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Het aantal heupoperaties bij mensen jonger dan 60 jaar is de afgelopen tien jaar met 80 procent toegenomen in Groot-Brittannië. Ook voor knie-operaties geldt dat er meer babyboomers onder het mes gaan. Het aantal operaties bij mannen in met 40 procent gestegen, bij vrouwen is dat 20 procent.

“We zien een sociale verschuiving in de babyboomgeneratie, dat mensen langer actief willen blijven en tot op hogere leeftijd flink doorsporten”, zegt dokter Auldric Ratajczak van de Nuffield Health Gezondheidsorganisatie. Door het vele sporten krijgt deze groep mensen vaker pijn in de gewrichten, wat leidt tot meer operaties om knie- en heupprotheses te plaatsen.

De generatie van babyboomers kiest niet alleen voor hardlopen, tennis en golf om fit en vitaal te blijven. De afgelopen jaren werden surfen en snowboarden steeds populairder.

© Nationale Zorggids