Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Een voormalig thuiszorgmedewerker uit Winschoten moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een halfjaar naar de gevangenis wegens diefstal bij kwetsbare ouderen. Een paar jaar geleden is de vrouw ontslagen als medewerker van thuiszorg nadat ze een horloge bij een van haar cliënten had gestolen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Nadien ging ze uit verveling nog wel eens oude klanten opzoeken, zo zegt de vrouw. Ze bleef zich voordoen als thuiszorgmedewerker en zeker twee ouderen werden slachtoffer van diefstal. Bij de een stal ze een tas met geld en een mobiele telefoon en bij de andere werd een zilveren ketting gestolen. De gestolen spullen zijn bij de verdachte thuis of in haar auto aangetroffen, maar toch ontkent ze de diefstallen te hebben gepleegd.

Volgen de officier van justitie zijn de diefstallen ernstige feiten, met name omdat ze kwetsbare ouderen koos als slachtoffer. De verdachte heeft persoonlijke problemen, daarom verzoekt haar advocaat de rechtbank om de vrouw niet naar de gevangenis te sturen. Ze heeft inmiddels vijf weken gezeten en dat moet volgens hem voldoende zijn. Over twee weken zal de rechtbank zijn uitspraak doen. 

©Nationale Zorggids