Normal_stemmen_politiek_vragen_test

Vilans heeft een gratis instrument ontwikkeld voor wijkteams die zelf de samenwerking in hun wijkteam willen meten: de Zelftest Samenwerking in wijkteams. Door het beantwoorden van 19 eenvoudige stellingen krijgen wijkteams in korte tijd een goed beeld van de samenwerking en de verbeterpunten. De vragenlijst is zowel online als op papier in te vullen. Dat meldt Kennisplein Chronische Zorg. 

De zelftest heeft vier thema's, namelijk: taken en verantwoordelijkheden, teamsfeer, samenwerking en focus op de inwoner. De wijkteams ontvangen per thema praktische tools & tips om direct met de verbeterpunten aan de slag te gaan.

De Zelftest Samenwerking in wijkteams is ontwikkeld in samenwerking met wijkteams. Zij gaven aan behoefte te hebben aan een praktische tool; geen lange vragenlijst, maar een eenvoudige checklist. Ook wilden ze hun samenwerking niet meten in cijfers, maar vooral het gesprek met elkaar aangaan om met verbeterpunten aan de slag te gaan. De Zelftest Samenwerking in wijkteams voorziet hierin. Ieder teamlid kan zelf de zelftest doen om vervolgens met het team in gesprek te gaan over de teamscores.

Hoe doen de wijkteams het? Hoe komen zij tot optimale samenwerking? Op Kennisplein Chronische Zorg staan bij het thema sociale wijkteams alle ins & outs over samenwerken in de wijk. Met nieuws, onderzoeksresultaten, Q&A's, infographics, praktijkvoorbeelden en tools.  

©Nationale Zorggids