Logo_diafaan

Zevenaarse zorginstelling Diafaan is gisteren officieel failliet verklaard, zo staat op de website faillissementsdossier.nl en in het register van de Kamer van Koophandel. Afgelopen donderdag vroeg de organisatie zelf faillissement aan. Dat meldt RTL Nieuws.

Negenhonderd medewerkers verliezen hun baan door het faillissement. Vorige week liet curator Coen Houtman weten druk in onderhandeling te zijn met eventuele overnamekandidaten. Maar daar is op dit moment niets over bekend.

RTL Z deed naar aanleiding van de faillissementsaanvraag onderzoek naar Diafaan. Hieruit bleek dat het al jaren kampt met financiële problemen. Ook de bestuurssamenstelling is de afgelopen tijd flink gewijzigd. Enkele jaren geleden werd bestuursvoorzitter Ten Westeneind gedwongen op te stappen nadat bekend werd dat hij verdacht werd van valsheid in geschrift, verduistering, financieel wanbeheer en belangenverstrengeling bij het verstrekken van bouwopdrachten. Onlangs vertrok bestuurder Gerard de Kruijk omdat hij het op bepaalde vlakken niet eens kon worden met de raad van toezicht. Drie van de vier toezichthouders hebben zich daarna ook teruggetrokken. 

©Nationale Zorggids