Logo_logo-zorgthuis-big

Het ZorgTechnologiehuis, een samenwerkingsproject tussen woningcorporatie Acantus en Campus Winschoten, heeft nieuwe ouderdomspakken kunnen aanschaffen. Dit is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Rabobank en een gift van Centre of Expertise Healthy Ageing van Hanzehogeschool Groningen. Met de ouderdomspakken kunnen studenten en bezoekers ervaren hoe de mobiliteit van ouderen verandert. Dat meldt Noorderpoort. 

Op woensdag 25 mei 2016 laten studenten van Campus Winschoten tijdens een wandeling van de Rabobank naar het ZorgTechnologiehuis zien hoe deze ouderdomspakken kunnen worden ingezet. Studenten en bezoekers kunnen hiermee ervaren hoe de mobiliteit van ouderen verandert. Door middel van speciale brillen worden ook visuele beperkingen gesimuleerd. Op basis van de ervaringen met deze ouderdomspakken worden studenten en bezoekers uitgedaagd om na te denken over aanpassingen en voorzieningen die nodig zijn om langer veilig thuis te kunnen blijven wonen.
 
Met het project ZorgTechnologiehuis willen Acantus en Campus Winschoten een praktijksituatie creëren waarin aan de ene kant studenten leren waar ze in de toekomst in hun beroeps- en privéleven mee te maken krijgen en aan de andere kant beroepsbeoefenaars, mantelzorgers en zorgvragers van nu informeren over wat er allemaal mogelijk is.
 
Studenten van Campus Winschoten hebben in opdracht van Acantus nagedacht over een passende indeling voor een rollatorvriendelijk huis. In het ZorgThuis zijn veel verschillende hulpmiddelen te vinden, van een simpele grijpstok tot een speciaal ontwikkelde tablet voor ouderen.

©Nationale Zorggids