Normal_oudere-man-bejaarde-hand

Ruim 2500 senioren maken zich woensdag 15 juni in Amersfoort sterk voor de koopkracht van senioren. Het inkomen van senioren staat onder druk, pensioenen worden gekort en kosten voor zorg, levensonderhoud en huur stijgen. Rondkomen is voor senioren steeds moeilijker. FNV Senioren maakt zich met één krachtige stem sterk voor meer koopkracht en een goed pensioen aan de vooravond van het politieke seizoen. Dit meldt FNV Senioren. 

“Onze senioren pikken het niet langer. De rek is er uit”, zegt Jan de Jong, voorzitter van het sectorbestuur FNV Senioren. “Daarom gaan wij ons de komende tijd nog sterker richten op de politiek. Zij zijn het die draaien aan de knoppen als het gaat om koopkracht voor ouderen. Wij gaan er samen met onze leden voor zorgen dat de ouderen van Nederland goed op de kaart staan in de partijprogramma’s richting de Tweede Kamerverkiezingen in maart.”

De manifestatie van FNV Senioren is de aftrap van de campagne ‘De kracht van senioren’. Deze zal doorlopen tot en met de kabinetsformatie in maart 2017.

© Nationale Zorggids