Normal_man-342861_960_720

Veel ouderen zijn al in jaren niet meer aan het strand geweest. Het is vaak te ver weg of moeilijk bereikbaar, terwijl een dagje uitwaaien zo goed is voor een mens. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert daarom voor het eerst in samenwerking met Stichting TriArcus stranduitjes naar strandpaviljoen Zee en Zo in Petten op 4 juli aanstaande. Volledig verzorgd, zodat ouderen zich geen zorgen hoeven te maken over het vervoer, het eten of de toegang tot het strand. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds. 

De stranduitjes van het Nationaal Ouderenfonds bereiken jaarlijks zo'n 3.000 ouderen. Daarmee wordt het de deelnemers zo makkelijk mogelijk gemaakt; de strandtenten zijn goed bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van speciale strandrolstoelen. Ook minder mobiele ouderen kunnen zo tot aan de branding genieten van de zee.

Dankzij een bijdrage van Stichting TriArcus kan het Nationaal Ouderenfonds nu ook ouderen meenemen naar Petten. Ook in Kijkduin, Domburg en op Texel en Ameland worden stranduitjes georganiseerd. 

Het Ouderenfonds steunt kwetsbare ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de OuderenOmbudsman, kerstdiners en stranduitjes en evenementen het hele jaar door. Alles is hierbij gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden. 

© Nationale Zorggids