Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft geconcludeerd dat de psychogeriatrische zorg afdeling van verpleeghuis Crabbehoff van de Protestantse Zorggroep Crabbehoff heeft voldaan aan de aanwijzing. Hiermee is het aanwijzingstraject tot een einde gekomen. Dat meldt IGZ.

Op 14 maart 2016 gaf de inspectie Crabbehoff een aanwijzing. Crabbehoff voldeed namelijk niet aan voorwaarden voor goede zorg. De inspectie had bij Crabbehoff onder andere risico’s op het gebied van medicatieveiligheid en vrijheidsbeperkende maatregelen vastgesteld. De inspectie stelde toen dat binnen drie maanden alle noodzakelijke verbeteringen moesten zijn doorgevoerd.

Op 21 juni 2016 heeft de inspectie opnieuw een bezoek gebracht aan Crabbehoff. Doel van dit bezoek was om te beoordelen of Crabbehoff inmiddels voldeed aan de aanwijzing. Tijdens het bezoek zag de inspectie dat Crabbehoff de tekortkomingen heeft weggewerkt.

Op basis van deze bevindingen komt het aanwijzingstraject tot een einde. De inspectie zal met onaangekondigde bezoeken de ontwikkelingen van verpleeghuis Crabbehoff en andere locaties van de Zorggroep Crabbehoff blijven volgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids