Normal_homo_gay

Homoseksualiteit onder ouderen lijkt vaak nog een taboe voor thuiszorgmedewerkers. Ouderen binnen deze groep hebben het gevoel dat ze bij hun verzorger niet uit de kast kunnen komen. Daarom is thuiszorgorganisatie Gay Care in het leven geroepen. De organisatie richt zich specifiek op homoseksuele ouderen. Dat meldt RTL Nieuws.

Het COC, de Nederlandse vereniging tot integratie van homoseksualiteit, onderschrijft het probleem. Voor ouderen is hun huis vaak de enige veilig plek. Soms durven ze niet over hun verleden te praten uit angst dat hun thuiszorgmedewerker er niet goed op reageert. “Het gebeurt ook dat thuiszorgmedewerkers ook echt verkeerd reageren op homoseksualiteit. In de maatschappij is homoseksualiteit nog steeds niet volledig geaccepteerd, en de zorg is natuurlijk gewoon een weerspiegeling van de samenleving”, zegt Manon Linschoten van het COC.

Thuiszorgorganisatie Gay Care heeft personeel in dienst waarbij homoseksuele ouderen niet hoeven te verbergen wie ze zijn. Veel van de verzorgers zijn zelf ook homoseksueel. Gay Care verleent zorg in Amsterdam en omgeving. 

Door: Redactie Nationale Zorggids