Logo_reinaerde-1024x212

Zorginstelling Reinaerde in Utrecht doet geen nader onderzoek naar het handelen van Tweede Kamerlid Öztürk. In 2007 mocht hij in opdracht van Reinaerde een enquêteonderzoek uitvoeren naar de woonwensen van allochtone ouderen. Een medewerker van Reinaerde zou hem daarbij hebben geholpen. Öztürk zou de medewerker hiervoor duizend euro hebben betaald. Dat meldt 1Limburg.

Na de feiten te zijn nagegaan, neemt de zorginstelling geen maatregelen. Ook niet tegen de in 2011 vertrokken ex-medewerker. “Er is geleverd wat wij hebben gevraagd en daarvoor is ook een factuur ontvangen en betaald”, zegt een woordvoerder van de zorginstelling. Er zal ook geen verder onderzoek plaatsvinden over de al dan niet gemaakte geheime afspraken.

Zorginstelling Daelzicht gaat zich wel verdiepen in het handelen van Öztürk, laat NOS weten. In de tijd dat Öztürk bij de zorginstelling betrokken als vonden er allerlei zakelijke transacties plaats. De instelling vermoedt vriendjespolitiek, waarbij Öztürk niet de enige schuldige is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids