Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

Zorgorganisatie HWW gaat de verdeling van alle wijkverpleegkundigen aanpakken. Een merendeel van de verzorgers zal worden overgeheveld naar een ‘flexpool’, van daaruit kunnen medewerkers aan de slag in alle wijken. Medewerkers vrezen dat cliënten hun vaste verzorger kwijtraken en slaan daarom alarm. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Een deel van de Haagse wijkverpleegkundigen moet vanaf 1 september in alle wijken gaan werken, daarmee verliezen ze hun eigen wijk en waarschijnlijk ook hun vaste klanten. Met de introductie van één grote ‘flexpool’ wil de organisatie voorkomen dat medewerkers in rustige wijken niets te doen hebben, terwijl andere medewerkers te veel werkdruk ervaren. De medewerkers van HWW Zorg vrezen dat ze hun vertrouwde cliënten kwijtraken. Ook vrezen ze voor onoplettendheid omdat er meer afwisseling komt tussen verschillende cliënten. “Nu heb je die oplettendheid wel, je doet alles voor je klanten en bouwt met ieder van hen een speciaal contact op”, zegt één van de medewerkers tegen het AD.

HWW-bestuurder Ed van Cortenberghe denkt dat medewerkers elkaar juist kunnen helpen dankzij de nieuwe aanpak. De weinig hogeropgeleide medewerkers zijn hierdoor ook beter over alle teams te verdelen. Van Cortenberghe zegt te snappen waarom de medewerkers aan de bel trekken. Daarom streeft de organisatie er ook naar om zoveel mogelijk vaste gezichten te behouden, hoewel dat niet altijd haalbaar zal zijn. 

Door: Redactie Nationale Zorggids