Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

De onlangs failliet verklaarde thuiszorgorganisatie Stichting Zorgbedrijf en dochterbedrijf Thuiszorg Noord-Holland worden overgenomen door drie andere thuiszorgorganisaties. Deze doorstart zorgt ervoor dat de arbeidscontracten van vrijwel alle tweehonderd medewerkers behouden blijven. Dat meldt NU.nl.

De contracten van de tweehonderd medewerkers worden overgenomen door De Zorgcirkel, Omring en Miep B.V. De arbeidsvoorwaarden blijven bovendien min of meer gelijk. “Alleen de vijf medewerkers op kantoor vallen helaas buiten de boot”, laat curator Arthur Sweens weten. Hij is blij dat de doorstart gelukt is, want zo kan de zorg blijven doorgaan zonder enige hinder van het faillissement.

Vorige maand werden Stichting Zorgbedrijf en Thuiszorg Noord-Holland failliet verklaard. Als oorzaak werd genoemd de bezuinigingen van gemeenten op de huishoudelijke zorg. Maar vandaag blijkt uit berichtgeving van het Noordhollands Dagblad dat de bestuurder van Thuiszorg Noord-Holland zichzelf in 2014 een vergoeding gaf van 174.000 euro. Hiermee blijft hij onder het maximaal toegestane bedrag van 179.000 euro. Curator Sweens vindt de vergoeding erg hoog voor een relatief kleine organisatie. De bestuurder zelf is van mening dat zijn vergoeding niet te hoog is. Onderzoek moet uitwijzen of deze vergoeding een rol heeft gespeeld in het faillissement. 

Door: Redactie Nationale Zorggids