Normal_copyright_stockfreeimages_bejaarde_oud_bril_oudere

Sportief Plan organiseert wekelijks hiphoplessen voor ouderen. Inspiratie hiervoor was danseres Bill Jordan die in Nieuw-Zeeland een dansgroep vormde, bestaande enkel uit bejaarden. Oprichter Stefan Barrett begon met twee workshops, maar Sportief Plan is inmiddels uitgegroeid tot een wekelijkse les waarvoor iedereen zich kan aanmelden. Dat meldt RTL Nieuws.

Toen Sportief Plan net was opgestart merkte projectmanager en trainer Robin Hazebroek dat veel ouderen in Nederland niet weten wat hiphop is. “Veel mensen hebben het toen opgezocht op Youtube en dachten: hoe gaan ze ons dit in godsnaam leren?”, zegt Hazebroek. Toch was er veel belangstelling en ontstond een vaste groep dansers. Volgens de trainer is het niet alleen fysiek goed voor een oudere, maar ook mentaal.

De sportieve organisatie richt zich op bewoners van bijvoorbeeld woon-zorglocaties en ouderen in buurt- en wijkcentra. Maar ook medewerkers en vrijwilligers van de organisatie krijgen de aandacht, zodat zij een omgeving kunnen creëren waarin ouderen gestimuleerd worden om te bewegen.

Door: Redactie Nationale Zorggids