Normal_prinsjesdag__koets

Komend jaar wordt er meer geld uitgetrokken voor ouderen, kinderen uit arme gezinnen en partners van chronisch zieken. Uit Prinsjesdag-stukken die via RTL Nieuws zijn uitgelekt blijkt dat het kabinet maatregelen neemt voor de koopkracht van de Nederlander. Iedereen lijkt er in 2017 een beetje op vooruit te gaan. Het kabinet stelt 1,1 miljard euro beschikbaar voor een zogenoemd evenwichtig koopkrachtbeeld. Dat meldt RTL Nieuws. 

Lage inkomens en gezinnen zullen het meeste profiteren van de maatregelen van het kabinet, zegt politiek verslaggever Frits Wester. De zorgtoeslag, huurtoeslag, ouderenkorting en het kindergebonden budget gaan omhoog. “Het kabinet heeft er dus voor gekozen om vooral die mensen wat extra tegemoet te komen die de afgelopen jaren het meest in de knel zaten”, aldus Wester. Van het totaalbudget van 1,5 miljard euro gaat 400 miljoen naar de volksgezondheid, 100 miljoen naar arme kinderen en 50 miljoen naar partners van chronisch zieken. Het extra geld dat naar de zorg gaat is met name bedoeld om de bezuiniging op de verpleeghuiszorg  terug te draaien.

De 100 miljoen voor het bestrijden van armoede onder kinderen is onder andere voor schoolreisjes, zwemles, kleding en schoolspullen. Dit bedrag keert het kabinet in natura uit. Hoe precies moet nog vastgelegd worden.

Door: Redactie Nationale Zorggids