Normal_ouderen_wandelstok_handen

Via de app Omapost kunnen gebruikers nu ook een opa of oma ‘adopteren’. Mensen die geen grootouders meer hebben of weinig contact hebben met hun opa of oma, komen via de app in contact met een oudere die zelf weinig sociale contacten heeft. Het doel is om contact tussen jongeren en ouderen te stimuleren. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Al eerder was het mogelijk om online foto’s (bijvoorbeedl Facebookfoto's) te sturen naar grootouders. Deze ontvangen zij via fysieke post, waarop ook een persoonlijke boodschap en het telefoonnummer van de verzender op staat. Zo komen kleinkinderen meer in contact met hun eigen opa en oma. De app lanceert deze week, in de Week tegen Eenzaamheid, de nieuw optie waarbij onbekende ouderen gekoppeld worden aan een jongere.

“Via de optie adopteer-een-oma kun je een kaartje sturen naar iemand die eenzaam is. Diegene krijgt jouw telefoonnummer en adres, zodat hij of zij contact kan opnemen. De privacy van deze ouderen wordt gewaarborgd. Mensen kunnen zelf een eenzame oudere aandragen via onze website”, aldus oprichter Wilbert van de Kamp.

Door: Redactie Nationale Zorggids