Normal_oudere-man-bejaarde-hand

Onderzoekers achten het niet waarschijnlijk dat een mens ouder dan 122 jaar zal worden. Dit blijkt uit onderzoek in de Human Mortality Database, waarin 38 landen hun gegevens over leven en dood hebben opgeslagen. Een leeftijd van 122 jaar is echt het maximaal haalbare, zo stellen de onderzoekers van het Albert Einstein College of Medicine in New York. Dit meldt RTL Nieuws. 

Door de groeiende welvaart en betere levensomstandigheden is de mens de afgelopen eeuw steeds ouder geworden. Lange tijd werd gedacht dat de leeftijd ook nu nog verder zou kunnen stijgen, maar de onderzoekers stellen dat we de natuurlijke limiet van de mens hebben bereikt. Met 122 jaar en vijf maanden is Française Jeanne Calment de oudste mens ter wereld. Onderzoekers verwachten niet dat dit record binnenkort verbroken wordt.

De levensverwachting daalt snel nadat iemand de 100 is gepasseerd. Hoewel medische ontwikkelingen de leeftijd in het algemeen verbeteren, is het toch niet aannemelijk dat we steeds maar ouders blijven worden. De trend die de afgelopen eeuw heeft doorgezet, lijkt sinds de jaren tachtig weer af te nemen. De onderzoekers achten de kans dat iemand het leeftijdsrecord van Jeanne Calment overtreft per mens op ongeveer 1 op 10.000.

Door: Redactie Nationale Zorggids