Logo_logo_nationaal_ouderenfonds

Weer eens paardrijden, een rit maken in een sportwagen, een dagje terug naar het geboortedorp of gewoon een patatje eten bij de snackbar. Het zijn enkele van de ruim 1.400 individuele wensen van ouderen die vandaag in vervulling gaan. Tijdens Nationale Ouderendag, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, gaan door het hele land duizenden ouderen en vrijwilligers samen op pad. Ook Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid zal een wens vervullen. Dat meldt het Nationaal Ouderenfonds.

Van Rijn ontvangt deze dag de 90-jarige Tineke Kaan op het Binnenhof. Haar wens is nog één keer een bezoek te brengen aan de Erelijst van Gevallenen om haar overleden broer te eren die als verzetsstrijder omkwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iedere dag slaat een medewerker van de Tweede Kamer een pagina van de erelijst om, zodat steeds nieuwe namen voor het publiek te zien zijn. Speciaal voor Tineke Kaan zal de staatssecretaris het boek omslaan naar de pagina waarop haar broer vermeld staat.

Ouderen in Nederland kunnen wel wat aandacht gebruiken. Eén miljoen ouderen voelen zich eenzaam en dit aantal stijgt. Een dag als Nationale Ouderendag, waarop duizenden ouderen weer even een geluksmomentje beleven, is dan ook hard nodig. "Dat merken we ook aan de vaak hartverwarmende reacties van ouderen", vertelt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds. "Alleen het drinken van een kopje koffie in een cafeetje is voor sommige ouderen al een grote wens omdat ze dit door fysieke beperkingen gewoon nooit meer doen of niemand kennen die hen mee kan nemen."

Door: Redactie Nationale Zorggids