Normal_voetbal__bal__sportschoenen__sport

Het Nationaal Ouderenfonds en zorgverzekeraar Menzis gaan een driejarige samenwerking aan. Op vrijdag 7 oktober ondertekenden Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds, en Ruben Wenselaar, voorzitter Raad van Bestuur van Menzis, de overeenkomst. Dat melden Menzis en het Nationaal Ouderenfonds.

De samenwerking spitst zich toe op OldStars-Walking Football, ook wel wandelvoetbal genoemd. Walking Football is in 2013 opgezet met als doel het bevorderen van een actieve leefstijl en het bevorderen van sociale contacten onder 60-plussers.  Het is ontwikkeld om ouderen op een positieve manier bij elkaar te brengen, ze in beweging te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. 
 
Ruben Wenselaar: “Veel ouderen in Nederland voelen zich eenzaam. Samen met het Nationaal Ouderenfonds willen we de kwaliteit van leven en zelfredzaamheid van ouderen verbeteren. Met het project OldStars kunnen we een verschil maken in het leven van ouderen. Sporten is niet alleen gezond, een teamsport zorgt ook verbroedering en nieuwe sociale contacten“.

Nederland is aan het vergrijzen en met de toenemende vergrijzing neemt ook de eenzaamheid onder ouderen toe. De samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds en Menzis  richt zicht dan ook op activiteiten die de gezondheid, sociale contacten en zelfredzaamheid van deze doelgroep bevorderen. Ouderen voelen zich vitaler en daardoor gezonder. 

Door: Redactie Nationale Zorggids