Normal_prinses_margriet_koninklijk_huis__-c_

Prinses Margriet bracht donderdag 20 oktober als beschermvrouwe van VISION 2020 Netherlands een werkbezoek aan de afdeling oogheelkunde van het VUmc in Amsterdam. Centraal stond het onderwerp vermijdbare slechtziendheid bij zelfstandig wonende ouderen. Dat meldt het Koninklijk Huis.

VISION 2020 startte samen met Buurtzorg Nederland het oogscreening project waarbij zij het gezichtsvermogen van cliënten ouder dan 55 jaar screenen. Het doel hiermee is het voorkomen van oogheelkundige problematiek en inzicht te geven in de invloed van slechtziendheid op kwaliteit van leven, depressie en angst, vallen en fracturen en de ambitie om zelfstandig te blijven wonen. Ook voorziet het project in onderzoek naar de effectiviteit van het screenen op oogheelkundige klachten bij zelfstandig wonende ouderen.
 
Prinses Margriet besprak de eerste resultaten van het oogscreening project met universitair docenten, onderzoekers en verpleegkundigen van VUmc, het Radboudumc en Buurtzorg Nederland. Ook sprak ze met deelnemers aan het project over hun ervaringen met de oogscreening. 

Door: Redactie Nationale Zorggids