Logo_nivel-logo__stagaire-pc_s_conflicted_copy_2014-02-17_

Om gezamenlijk de strijd tegen dementie aan te gaan, heeft het Nederlandse Instituut onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL zich aangesloten bij het Deltaplan Dementie. In dit plan komen verschillende organisaties samen om te werken aan meer onderzoek naar dementie, behandelingen daarvoor en om te bouwen aan een dementievriendelijk Nederland. Dit meldt NIVEL.

NIVEL is nu al bezig met actueel onderzoek naar dementie in verschillende onderzoeken. Zo is er de Dementiemonitor in samenwerking met Alzheimer Nederland. Deze monitor geeft inzicht in ervaringen met dementie, actueel zorggebruik en de zorglast van mantelzorgers.

Ook heeft het NIVEL dit voorjaar een kennissynthese gepubliceerd over ouderen met dementie die langer thuis konden blijven wonen met de hulp van vrijwilligers. Het onderzoeksinstituut werkt al samen met verschillende partners in onderzoek naar dementie. Nu het NIVEL lid is van het Deltaplan Dementie, kan nog gerichter worden samengewerkt om onderzoek te doen naar de ziekte en om een stap dichter bij genezing te komen.

Door: Redactie Nationale Zorggids