Normal_ouderen_geld_pensioen

Met een nieuwe bewustwordingscampagne willen staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid en Karsten Klein, Haagse wethouder Zorg, ouderen bewust maken van de gevaren van financieel misbruik door bijvoorbeeld familieleden of mantelzorgers. Met een kwartetspel willen de mannen de bewustwording onder de ouderen vergroten. Dat meldt de Telegraaf. 

Deze week is de Week zonder Geweld (tot en met 27 november). Gedurende deze week kwartetten Van Rijn en Klein met ouderen uit Wateringse Veld. Het kwartetspel moet het gevaar van profiteurs benadrukken. De bewustwordingscampagne richt zich ook op oudere slachtoffers van psychisch of lichamelijk geweld. In Nederland zijn er zo’n 200.000 ouderen die hier slachtoffer van zijn geworden.

“Deze cijfers over aantallen gedupeerden zijn het topje van de ijsberg. Bovendien zal deze uitbuiting de komende jaren alleen maar ernstiger worden. De oudere generatie van nu is namelijk de allerrijkste oudere generatie die wij ooit hebben gehad”, zegt erfafwikkelaar Oscar Balkenende. Hij geeft tijdens de campagne lezingen aan ouderen over financieel misbruik. Door zijn werk ziet hij het vaak gebeuren dat overleden ouderen bij hun dood geen geld meer op de bank hadden. Uit bankafschriften blijkt dan dat naasten hier de oorzaak van zijn. Balkenende herkent de kenmerken van een profiteur en wil ouderen daarvoor waarschuwen.

Door: Redactie Nationale Zorggids