Normal_vgz_zorgverzekering

Ouderen kunnen in 2017 kiezen voor een zorgverzekering, die zij op onderdelen zelf ontwikkelden. Coöperatie VGZ en een aantal leden- en belangenorganisaties hielpen hen daarbij. Dat meldt VGZ.

Uit co-creatiesessies in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat ouderen zorg- en verzekeringszaken vaak lastig vinden. Ze hebben het idee er helemaal alleen voor te staan en van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Ook hebben ze het gevoel niet altijd welkom te zijn bij een zorgverzekeraar omdat overstappen als moeilijk wordt ervaren en omdat ze bang zijn dat ze niet meer geaccepteerd worden.

VGZ wil aan dit vertrouwen werken door een verzekering aan te bieden voor én door ouderen. Met het speciale verzekeringsaanbod zet VGZ een punt achter de selectieprocedures die veelal plaatsvinden wanneer ouderen een uitgebreide aanvullende verzekering af willen sluiten. VGZ helpt bij het overstappen: ouderen hoeven hier zelf niets voor te doen.

De zorgverzekering voor en door ouderen van VGZ brengt bestaande vergoedingen beter onder de aandacht. Het gaat hierbij onder andere om de leefstijlcheck, vervangende mantelzorg en een valcursus. Daarnaast kunnen verzekerden de hulp van een persoonlijke adviseur inschakelen die antwoordt geeft op belangrijke zorg- en verzekeringsvragen in het zorgproces. Ouderen kunnen ook gebruikmaken van nieuwe (regionale) initiatieven van zorgverleners, die VGZ actief ondersteunt in samenwerking met de verschillende belangenorganisaties. Zo wordt in sommige ziekenhuizen meer tijd genomen voor de patiënt en wordt een ouderenarts betrokken bij bijvoorbeeld zwaardere (hart)operaties. 

Het aanbod gaat vanaf 2017 in, maar ouderen kunnen tijdens de overstapperiode al kiezen voor de zorgverzekering.

Door: Redactie Nationale Zorggids