Logo_logo_beteroud

Verschillende organisaties uit de sectoren wonen, welzijn en zorg hebben zich verbonden in het consortium BeterOud. Hiermee zetten de partijen de beweging voort die Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO)van ZonMw in gang heeft gezet. Dit programma stopt eind 2016. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid begeleidde deze week de overdracht tijdens de conferentie 'Een nieuwe generatie ouderen(zorg)'. Dat meldt BeterOud.

Binnen het consortium zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in voor het ontwikkelen, verspreiden en toepassen van innovatieve toepassingen voor ouderen. Er zijn onder andere leergemeenschappen, werkplaatsen en een website waar alle kennis samenkomt. Hier staan ook de verbeterprojecten van NPO. In alle activiteiten blijven de wensen van ouderen het uitgangspunt.

BeterOud zet hiermee de lijn voort die Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) de afgelopen tien jaar heeft ingezet. De samenwerking die in de acht NPO-netwerken tot stand is gebracht tussen ouderen, professionals en wetenschappers heeft geleid tot handzame producten met een grote meerwaarde voor de doelgroep. Denk aan de Transmurale Zorgbrug, die ondersteunt in de begeleiding van kwetsbare ouderen die na een ziekenhuisopname weer thuis komen en projecten als SamenOud, Even Buurten en Delfgoud.

Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) verbetert de zorg en ondersteuning voor kwetsbare ouderen. Ruim 650 organisaties werken daarvoor landelijk en regionaal samen. Doel is een samenhangend zorgaanbod dat beter is afgestemd op de individuele behoeften van ouderen. Het NPO is een programma van ZonMw, in samenwerking met de Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra (NFU) en de Centrale Samenwerkende Ouderenorganisaties (CSO). Opdrachtgever is het ministerie van Volksgezondheid.

Door: Redactie Nationale Zorggids