Logo_logo_igz

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Insula Dei Huize Kohlmann te Arnhem voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie voldoet de zorg niet aan alle normen. Dit leidt tot risico’s voor cliënten. Dit meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Stichting Insula Dei Huize Kohlmann heeft twee locaties: locatie Insula Dei en locatie Huize Kohlmann. Beide locaties staan onder verscherpt toezicht. De inspectie heeft dit jaar een aantal inspectiebezoeken gebracht aan de zorgaanbieder. Daarbij stelde ze tekortkomingen vast. De instelling kreeg de tijd om deze zelf op te lossen. Bij de laatste inspectiebezoeken bleek dat dit niet voldoende gelukt was. Daardoor zijn er mogelijk risico’s voor de cliëntveiligheid.

De zorgaanbieder moet er onder andere voor zorgen dat de cliëntdossiers volledig en up-to-date zijn. In deze dossiers worden de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van de cliënten genoteerd. Dit is van belang om constant goede zorg te leveren en het gedrag van cliënten te kunnen begrijpen.

Verder moeten leidinggevenden en behandelaren medewerkers beter ondersteunen. Afspraken zijn niet altijd duidelijk voor zorgmedewerkers. Daardoor komt men afspraken op het vlak van medicatieveiligheid en het gebruik van het cliëntdossier regelmatig niet na.

Stichting Insula Dei Huize Kohlmann moet er voor zorgen dat de zorg binnen zes maanden weer op orde is. De inspectie zal de komende tijd de voortgang in de gaten houden. Dat zal onder meer gebeuren door aangekondigde en onverwachte bezoeken.

Door: Redactie Nationale Zorggids