Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) beëindigt het dwangsomtraject bij zorgaanbieder Cato in Den Haag. Cato kreeg de last onder dwangsom opgelegd omdat na meerdere verbetertermijnen en een aanwijzing de cliëntdossiers nog niet in orde waren. Dat is nu wel zo. Cato heeft binnen de gestelde begunstigingstermijn aan de vereisten voldaan. Dat meldt IGZ.

In de cliëntdossiers worden de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van de cliënten genoteerd. Een volledig en up-to-date cliëntdossier is van belang om constant goede zorg te leveren en het gedrag van cliënten te kunnen begrijpen. Als de dossiers niet goed worden bijgehouden, kan dat leiden tot risico’s voor de cliëntveiligheid.

Cato moest niet alleen de cliëntdossiers verbeteren. Ze moesten ook met andere verbetermaatregelen aan de slag. De IGZ blijft de vorderingen bij Cato nauwlettend in de gaten houden. Dat gebeurt onder meer met (on-)aangekondigde inspectiebezoeken.

Cato is een organisatie met twee zorgcentra in Den Haag: Carel van den Oever en Bezuidenhout. De last onder dwangsom ging over deze twee locaties. Daarnaast biedt Cato thuiszorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids