Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing aan verpleeghuis De Lozerhof in Den Haag beëindigd. De inspectie heeft gezien dat de instelling de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd. De Lozerhof voldoet daarmee aan de eisen die de IGZ stelde in de aanwijzing van 11 augustus 2016, zo meldt de inspectie.

De Lozerhof moest binnen drie maanden na de aanwijzing verbeteringen doorvoeren. Zo moest er een goede analyse komen van interne meldingen over kwaliteit en veiligheid van zorg. Op basis van die analyse moest de instelling aantoonbaar verbetermaatregelen nemen. Ook moest iedere cliënt beschikken over een up-to-date cliëntdossier. Bij vrijheidsbeperking diende de instelling de richtlijn van de beroepsgroep na te leven. De instelling moest van de inspectie ook zorgen voor veilig bewaren en toedienen van medicatie.

Tijdens een inspectiebezoek heeft de IGZ kunnen vaststellen dat het verpleeghuis op deze punten de zorg verbeterd heeft. Daarmee voldoet De Lozerhof aan de eisen en beëindigt de inspectie de aanwijzing van 11 augustus 2016.

De Lozerhof is onderdeel van Saffier de Residentiegroep. De aanwijzing gold alleen voor locatie De Lozerhof, niet voor de andere locaties van Saffier de Residentiegroep. De Lozerhof is een centrum waar voornamelijk ouderen met dementie verblijven.

Door: Redactie Nationale Zorggids