Normal_kaarsjes_dood_afscheid_bidden

Twee weken geleden werd een 85-jarige bewoner van een verpleeghuis in Veendam is ernstig mishandeld door een medebewoner. Hij belandde in het ziekenhuis, maar overleefde het voorval niet. Gisteren kwam hij te overlijden. Dat melden de Telegraaf en RTV Drenthe. 

De bewoner van een Meander Zorggroep verpleeghuis deelde de kamer met een man die ontoerekeningsvatbaar was, aldus de familie van het slachtoffer. Net voor de kerst werd hij door zijn kamergenoot aangevallen met ijzeren steunen van een rolstoel. De bejaarde man werd in een grote plas bloed gevonden. Zijn gehoor en zich waren flink beschadigd, zegt zijn zoon tegen RTV Drenthe.

De mishandeling is door Meander Zorggroep gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Deze gaat uitzoeken wat er is gebeurd en of de instelling accuraat heeft gehandeld. Een woordvoerder van de zorggroep weet niet hoeveel van zulke incidenten op jaarbasis plaatsvinden. Beide mannen zaten op een afdeling voor dementerende mensen.  “Maar oudere cliënten die dementerend zijn, kunnen onvoorspelbaar gedrag vertonen. We hebben allemaal goed geschoold personeel, maar het blijft mensenwerk”, zegt de woordvoerder.

De bewoner die de man aanviel is twee weken geleden aangehouden. Inmiddels heeft de familie ook aangifte gedaan bij de politie.

Door: Redactie Nationale Zorggids