Normal_zakenman

Bestuurder Joris de Jong van zorgorganisatie Vivantes heeft zich deze week per direct teruggetrokken uit de organisatie. In november 2016 trad ook nieuw aangekondigde bestuursvoorzitter Gerard Marinus af. Dit deed hij toen de ondernemingsraad en centrale cliëntenraad lieten weten geen vertrouwen meer te hebben in de raad van toezicht. Hoewel hij geen dag in dienst is geweest bij de organisatie, blijkt nu dat Marinus een afkoopsom van 65.000 euro heeft ontvangen van Vivantes. Dat melden Skipr en de Limburger.

De ondernemingsraad noemde de benoeming van Marinus vriendjespolitiek, omdat hij was aangedragen door zijn baas bij Adelante – waar hij destijds werkzaam was. Bovendien zat zijn baas bij het sollicitatiegesprek. Omdat de arbeidsovereenkomst al was getekend, ging Vivants over tot het uitbetalen van een afkoopsom van 65.000 euro. Dit bedrag valt binnen de Wet Normering Topinkomens (WNT).

Vivantes is een zorgorganisatie met negen woonzorgcentra in Limburg. De organisatie biedt wonen met zorg, verpleging, thuiszorg en welzijn aan senioren in de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek. 

Door: Redactie Nationale Zorggids