Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing bij Care Residence Zonnestraal in Hilversum beëindigd., omdat de instelling de nodige verbetering heeft doorgevoerd. Zonnestraal is een particulier verpleeghuis voor ouderen die dementiezorg nodig hebben. Dat meldt de IGZ.

Zonnestraal voldoet daarmee aan de eisen die de IGZ stelde in de aanwijzing. Het grootste aandachtspunt waren de cliëntdossiers die in orde gebracht moesten worden. Een persoonlijk en compleet cliëntdossier is nodig om goede zorg te kunnen leveren.

Zonnestraal moest er ook voor zorgen dat de medewerkers goed geschoold zijn voor het werk dat ze doen. De aanwezige en toegediende medicijnen moesten goed geregistreerd worden. Ook wilde de inspectie van Zonnestraal een duidelijke visie en beleid over vrijheidsbeperking zien.

Tijdens een inspectiebezoek heeft de IGZ kunnen vaststellen dat het verpleeghuis op deze punten de zorg verbeterd heeft. Er is hard gewerkt om de verbeteringen te realiseren. Zonnestraal voldoet nu aan de eisen.

Door: Redactie Nationale Zorggids